En de winnaar is…. Martine van der Reijden

Op een goed bezochte bijeenkomst in het Luther Museum is zaterdag 1 oktober de winnaar bekend gemaakt van de Plantage Poëzie Prijs 2022. Uit de drie genomineerden is Martine van der Reijden met haar gedicht ‘present’ de gelukkige winnaar geworden.De genomineerden waren in alfabetische volgorde:
Monica Boschman met  ‘Tintinnabuli’, Martine van der Reijden met ‘present’ en Maaike van Steenis met ‘Chief Seattle’.

In de jury namen dit jaar de winnaar van de PPP 2021 Onno Sven Tromp, Alja Spaan en juryvoorzitter Jos van Hest plaats.

Dit jaar, de 31ste editie, was het trio Amsterdamse Snaren gevraagd (bestaande) muziek te zoeken bij de 3 genomineerde gedichten. Marianne Selleger (Piano), Janneke Doreleijers ( Viool) en  Margreet Landweer (Cello) speelden schitterende maar ook heel diverse(net zoals de genomineerde gedichten), kamermuziek. Na de pauze, waren zij het die de winnaar bekend maakten door nogmaals het stuk te spelen dat zij bij het gedicht ‘present’ hadden uitgekozen.
De prijs is een kunstwerk van de in de Plantagebuurt wonende beeldend kunstenaar Daniel Levi.
Het was een middag vol poëzie en muziek, maar ook het interview met Tonko Grever, directeur van het Luther Museum, was voor de bezoekers interessant. Menigeen nam zich voor om het museum nog eens te bezoeken om meer over de geschiedenis van het prachtige pand en de bewoners van weleer te weten te komen.

Gedichten en Juryrapporten: link 2022