Over de Vrienden

Wat doet de Vereniging?

De Vereniging Vrienden van de Plantage, opgericht in september 1991, houdt zich bezig met de bloei van het culturele leven in en rond de Plantagebuurt. Daarbij werken we samen met andere sociale en culturele organisaties in de omgeving.
De Vereniging organiseert jaarlijks muziekuitvoeringen, een filmfestival, de Plantage Po√ęzieprijs, lezingen, interviews met schrijvers, publicaties, wandelingen en rondleidingen. Minstens driemaal per jaar ontvangen onze leden een nieuwsbulletin dat ook op deze site wordt gepubliceerd.

Voor wie is de Vereniging?

De Vereniging richt zich op iedereen die de cultuur en de Plantagebuurt een warm hart toedraagt: niet alleen de bewoners uit de buurt zelf en uit de directe omgeving, maar ook vele anderen uit Amsterdam en daarbuiten. Diverse bedrijven en culturele instellingen steunen ons al jaren met hun lidmaatschap.

Organisatie en financiering

Met de contributie van onze leden financieren we alle activiteiten. Incidenteel doet de Vereniging een beroep op aanvullende subsidies, met name bij de gemeente. Dankzij dergelijke bijdragen lukt het om bijvoorbeeld ieder jaar een filmfestival te houden en het jaarlijkse zomerfeest in het Wertheimpark mede te organiseren.