Uitreiking Plantage Poëzieprijs 2017

Datum: zaterdag 9 september 2017
Locatie: De Tangosalon, Plantage Muidergracht 155, Amsterdam
Tijd: 15:00

Tevens presentatie van de jubileumbundel 25 jaar Plantage
Poëzieprijs
Het thema waarop dit jaar gedichten ingezonden konden worden is Metamorfose. Uit een grote hoeveelheid poëzie over verandering vist de jury, bestaande uit Inge Boulonois, Jos van Hest en Nafiss Nia, de drie beste gedichten. De winnaar krijgt behalve plaatselijke, en natuurlijk eeuwige, roem ook een kunstwerk van beeldend kunstenaar en buurtbewoonster Carmen Vossen. Het belooft een prachtige middag te worden met voordracht, muziek, zang, dans en drank. De presentatie is in handen van Cees van Ede en Jos van Hest. Het is de 26ste keer dat de Plantage Poëzieprijs wordt uitgereikt.
Ieder jaar draaien de gedichten rondom een specifiek opgegeven thema. In het eerste jaar, 1992, was dat Stadsnatuur, daarna volgden thema’s als Buren, Verzet, Op reis, Uitvaart, Jaloezie en in 2016 In beweging. In die kwart eeuw is de prijs toegekend aan een keur van dichters, om er een paar te noemen: Patty Scholten, Atze van Wieren, F. Starik, Job Degenaar, Lenze L. Bouwers en Paul Gellings.
Over die eerste 25 jaar is een prachtige bundel gemaakt, waarin alle gedichten van de winnaars en de kunstwerken die zij daarmee wonnen, zijn opgenomen. De jubileumbundel wordt op deze middag feestelijk gepresenteerd. Veel bekroonde dichters zijn uitgenodigd en drie van hen (Inge Boulonois, René van Loenen en Marieke van Leeuwen) lezen voor uit eigen werk. Marieke van Leeuwen verzorgt bovendien een muzikaal optreden met haar vaste begeleider Nick McGuire, bovendien zullen Arjan & Marianne een tango voor u dansen.
U bent van harte welkom op zaterdagmiddag 9 september in de Tangosalon in de Plantage en laat u in die voormalige suikerwerkenfabriek meevoeren op de vleugels van de poëzie. Maak mee wat een metamorfose met je kan doen!