Uitreiking Plantage Poëzie Prijs 2018

Datum: zaterdag 15 september 2018
Locatie: Tangosalon, Plantage Muidergracht 155, Amsterdam.
Tijd: 15:00

Op zaterdag 15 september zal voor de 27ste keer de Plantage Poëzieprijs worden uitgereikt, 

Het thema van dit jaar, Muziek, inspireerde 187 dichters, die gezamenlijk maar liefst 340 gedichten inzonden, en dat zijn er ruim twee keer zoveel als vorig jaar.

Inmiddels heeft de jury de namen bekendgemaakt van de drie genomineerde dichters. In alfabetische volgorde zijn dat: Saskia van Leendert, Sara de Lodder en Enno Paulusma. Zij zullen in de Tangosalon hun genomineerde gedicht komen voorlezen en een van hen zal daarna de felbegeerde Plantage Poëzieprijs 2018 mee naar huis kunnen nemen. Dit jaar is dat een bijzonder werk van beeldend kunstenaar Wendelien Schönfeld.

Rond dit officiële gedeelte van de middag hebben presentatoren Jos van Hest en Cees van Ede een feestelijk programma samengesteld met uiteraard veel poëzie, maar ook met muziek, zang en dans, uitgevoerd door de juryleden Monica Boschman (winnaar PPP 2017), Job Degenaar (winnaar PPP 2008) en Cees van Ede (winnaar PPP 2013) samen met zijn geliefde Joke, én met een speciaal optreden van de gastvrouw en -heer van de Tangosalon, Arjan & Marianne.