Taeke Kuipers

Datum: donderdag 25 november 2010
Locatie: SOOP, Nieuwe Kerkstraat 124
Tijd: 16:30

Taeke Kuipers (1957) volgde per 1 april van dit jaar Lena Euwens op als directeur van de Hortus. Hij zal een aan de allerlaatste actualiteit aangepaste Powerpoint-presentatie over de Hortus geven. Hij laat zich daarbij vergezellen door Berenice Kouwer, zijn Hortus steun en toeverlaat.

Aansluitend om 17.30 uur: Buurtborrel

Kuipers heeft een boeiend cv. Hij werkte onder meer bij de VVV in Leiden, bij het Kunstencentrum in Delft, bij het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en het Geldmuseum in Utrecht. Recent stelde hij zijn kennis ad interim in dienst van het Nationale Museum van Georgië. Al met al stuurde Kuipers heel wat veranderingsprocessen aan en wist nieuw elan te brengen in tal van organisaties. U bent van harte welkom.In samenwerking met de SOOP (www.soopnet.nl)
Het lijkt hem een enorme uitdaging om de Hortus zo mogelijk nog wat “groener” te maken: “Misschien kunnen we de Palmenkas (1912!!) en de Drieklimatenkas nog wel wat milieuvriendelijker maken. Ik heb een passie voor het toegankelijk maken van cultureel erfgoed. De Hortus is een museum met een levende collectie, dat spreekt me aan. Er staan enkele grote projecten op het programma, waar ik graag mijn tanden in wil zetten: het opknappen van de overtuin, het uitwerken van het idee ‘kinderhortus’ en de bouwkundige aanpassingen bij de entree en de winkel. Saai zal het allerminst worden”.

Aansluitend, elke laatste donderdag van de maand om 17.30 uur:

Buurtborrel

U bent van harte welkom.