Poëziemiddag rond Adriaan Morriën

Datum: woensdag 12 juni 2019
Locatie: Boekhandel Athenaeum, Roetersstraat 41, Amsterdam. Toegang gratis Belangstellenden worden verzocht zich aan te melden bij de boekhandel: Roeterseiland@athenaeum.nl
Tijd: 16:30 - 18:30

Het is in juni 80 jaar geleden dat onze befaamde buurtgenoot Adriaan Morriën (5 juni 1912-7 juni 2002) als dichter debuteerde met de bundel Hartslag.
Adriaan Morriën, naast dichter ook prozaïst, criticus, vertaler en essayist,woonde een halve eeuw op de Plantage Muidergracht en nam talloze malen deel aan activiteiten van de Vrienden van de Plantage.

Wij vinden het van belang dat Morriën niet vergeten wordt, en zeker niet in onze buurt.
Bij het verschijnen van Hartslag, in 1939, schreef hij dat het zijn ‘ideaal was geweest om in een zorgvuldige stijl enkele intieme vondsten te doen’. Dat zijn vaste kenmerken gebleven van zijn werk.
Dochters Alissa en Adrienne Morriën en zijn biograaf Rob Molin, lezen hun lievelingsgedichten van Adriaan voor en becommentariëren deze.
Een aantal bekende dichters doet hetzelfde en leest daarnaast voor uit eigen werk, we noemen (onder voorbehoud!): Anton Korteweg, Gerry van der Linden,Willem van Toorn en Ad Zuiderent.

Georganiseerd door Ko van Geemert (presentatie) en de Vrienden van de Plantage