Muziekmiddag: Countertenor Sytse Buwalda en luitist/gitarist David van Ooijen

Datum: zondag 8 december 2019
Locatie: Kapel van het Occohofje, Nieuwe Keizergracht 92, 1018 VE Amsterdam. Gratis voor leden. Overigen € 5.-
Tijd: 15:00

‘Verboden Liefde’
Sytse Buwalda neemt u in dit bijzondere programma mee naar het Italië van de achttiende eeuw. Hij verhaalt over de jonge Nina, die novice is in het klooster. In het aangrenzende conservatorium studeert Roberto, een aanstormend talent onder de castraten.
‘… op dat moment kijkt ook Roberto haar kant op, en het lijkt wel of de wereld in het niets verdwijnt…’
Een verboden liefde…
Een hopeloze liefde…?

Buwalda schreef het verhaal zelf en omlijst het met ‘muzikale illustraties’, voor het grootste deel uit de achttiende eeuw. Hij zingt Le Violette  van Alessandro Scarlatti; Per la Gloria d’adorarvi uit de opera Griselda van Giovanni Bononcini; Pur dicesti, o bocca bella van Antonio Lotti; Come raggio di sol van Antonio Caldara; Amarilli, mia bella van Giulio Caccini; Ridonami la calma van Paolo Tosti en Plaisir d’amour een klassiek Frans liefdeslied van Jean-Paul-Égide Martini.

Van Ooijen begeleidt Buwalda op luit en gitaar, zoals hij dat al eerder deed voor de Vrienden in een overvol Eik & Linde, in het najaar van 2016.

Zowel Sytse Buwalda als David van Ooijen hebben ieder apart én gezamenlijk een duizelingwekkende carrière met tientallen CD’s en honderden concerten in binnen- en buitenland. In heel Europa oogsten de twee veel lof met hun verhalende recitals waarvan u nu Verboden Liefde bij de Vrienden kunt gaan beluisteren.