Muziek in Eik en Linde

Datum: zondag 16 november 2014
Locatie: Café Eik en Linde, Plantage Middenlaan 22A
Tijd: 15:00

Ramón Kailani (1985), de van oorsprong Aramese gitarist, zal deze middag eigen flamencocomposities op gitaar spelen onder de titel ‘Pure Melodies”.

Toegang gratis voor leden.
Zaal open vanaf 14.30 uur. Toegang € 5 voor niet-leden.
Gezien de beperkte ruimte is het verstandig bijtijds te komen.

Ramón Kailani begon op zijn 14e te spelen in een populaire rockband. Later studeerde hij jazzgitaar aan het Amsterdams Conservatorium. Daarna werkte hij in Sevilla met de beste flamencoartiesten en verdiende geld met het begeleiden van flamencodanslessen. In Sevilla ook vormde hij een flamencogroep met danseres ‘Son De Tres’. Ook speelde hij in de groep van de wereldberoemde Lole, van het duo Lole Y Manuael, waarvan opnames werden gemaakt.
Later kreeg hij meer interesse in Latin jazz, klezmer muziek en andere wereldmuziekstijlen. Een aantal parallelle wereldmuziekprojecten volgden, evenals internationale tournees en CD-registraties. Rond zijn twintigste raakte Ramón gedurende een aantal jaren als producent voor popartiesten betrokken bij Universal.
Kailani speelde in internationale theaters en op bekende festivals zoals in het Teatro Lope De Vega Sevilla, Casa Patas Madrid, Gran Teatre del Licieu Barcelona, Concertgebouw Amsterdam, Stadsschouwburg Amsterdam, Paradiso, Melkweg, Lowlands, Sziget, etc. Gewend aan optredens in grote zalen en dito podia, ziet hij zijn aanstaande optreden in Eik en Linde als een mogelijkheid een intiem concert te geven in nauw contact met het publiek.
Zie ook: www.ramonkailani.com