Muziek in Eik en Linde

Datum: zondag 3 november 2013
Locatie: café Eik en Linde, Plantage Middenlaan 22
Tijd: 15:00

Deze middag treedt voor ons op de veelzijdige sopraan en singer-songwriter Laura Stavinoha.

Toegang gratis voor leden.
Zaal open vanaf 14.30 uur. Toegang € 5 voor niet-leden.

Zij debuteerde op haar negende als pianotalent in de kleine zaal van het Concertgebouw en schreef als tiener haar eerste liedjes. Sinds 2008 maakt ze performances met klassieke muziek, waarvan De Drijvende Diva wel heel spectaculair is. Uittorenend boven een enorme jurk, gemaakt van paraplu’s die op het water drijven, zingt ze opera-aria’s. Deze act was al te zien op vele festivals.

Sinds een paar jaar schrijft Laura weer zelf muziek. Haar stijl is indie-pop, geïnspireerd door soul uit de jaren ‘70 (Minnie Riperton), elektronische muziek uit Engeland (4hero, Zero 7), maar ook door klassieke muziek. Zo deinst ze er niet voor terug stampende house op hippe podia als Paradiso en The Sugar Factory te onderbreken voor een stukje Mozart. Dit deed ze ook op festivals als Mysteryland en Free Your Mind.
Laura Stavinoha heeft met haar lenige, heldere sopraanstem een heel eigen geluid en stelt klassieke zangtechniek in dienst van het expressieve van popmuziek. Zo verenigt ze in haar zangstijl het beste van twee werelden!
De Roemeense saxofonist/klarinettist/fluitist Catalin Milea zal haar begeleiden (www.catalinmilea.com).
Laura en Catalin spelen covers van Minnie Riperton, Prince en enkele jazz standards. Maar het grootste deel van het programma bestaat uit Laura’s eigen liedjes, begeleid door piano en klarinet. Of juist a capella uitgevoerd, met alleen looping effecten. Geïnspireerd door soul, jazz, elektronische en klassieke muziek creëren de twee musici een heel ander geluid, dat volgens sommigen doet denken aan Tori Amos of Kate Bush.
Zie ook www.laurastavinoha.nl