Muziek in Eik en Linde

Datum: zondag 7 oktober 2012
Locatie: café Eik en Linde, Plantage Middenlaan 22
Tijd: 14:30

Schubert-Quintet in C-D956
door het Antoninkwartet met Kalle de Bie

Deze uitvoering van het bekende Quintet van Schubert, onlangs nog zo schitterend ten gehore gebracht door het kwartet in de Engelse kerk op het Begijnhof, mag geen Vriend eigenlijk missen. Niet alleen vanwege het stuk zelf en de kwaliteit van deze uitvoering, maar zeker ook omdat onze talentrijke Plantagebewoonster Ruña ‘t Hart deel uit maakt van het ensemble.

Toegang gratis voor leden.

Zaal open vanaf 14.00 uur. Toegang € 5 voor niet-leden.

 

Voor deze gelegenheid is het Antoninkwartet uitgebreid met cellist Kalle de Bie.
De vaste leden van het kwartet zijn Ruña ‘t Hart (viool), Shin Sihan (viool), Amke te Wies (cello), Robin van Gameren (altviool).

Het Antoninkwartet werd in oktober 2009 opgericht en is ontstaan uit het strijkersensemble de Fancy Fiddlers o.l.v. Coosje Wijzenbeek.
De kwartetleden zijn studenten van Vera Beths, Marjolein Dispa en Maarten Mostert en studeren allen aan het Conservatorium van Amsterdam.
Het kwartet kreeg masterclasses van onder anderen Quirine Scheffers, Monique Bartels en Charles Watt. Concerten werden gegeven door heel Nederland en in Zwitserland en Duitsland. In augustus 2010 speelde het kwartet op het grachtenfestival in Amsterdam. Het kwartet heeft samengewerkt met mezzo-sopraan Rosanne van Sandwijk en pianist Paolo Giacometti.
Cellist Kalle de Bie speelde ook jarenlang in de Fancy Fiddlers. Hier leerde hij het kwartet kennen en ontstond de samenwerking. Kalle studeert aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jeroen den Herder.
Op de foto: v.l.n.r.  Robin van Gameren, Ruña ‘t Hart, Shin Sihan, Amke te Wies en Kalle de Bie.