Literaire zondagmiddag in Eik en Linde

Datum: zondag 2 oktober 2011
Locatie: Café Eik en Linde, Plantage Middenlaan 22, Amsterdam
Tijd: 14.30 uur

Zondagmiddag 2 oktober introduceert Ko van Geemert (Vrienden van de Plantage) twee jonge en talentvolle schrijfsters: Marjolijn van Heemstra en Tjitske Jansen, die vervolgens voor zullen lezen uit eigen werk.

Toegang: gratis voor leden van de Vrienden van de Plantage, € 5,00 voor niet-leden (incl. 1 consumptie).

Marjolijn van Heemstra

Marjolijn van Heemstra studeerde godsdienstwetenschappen in Amsterdam en werkt als theatermaker, freelance journalist en schrijver.
In 2010 kwam haar dichtbundel Als Mozes had doorgevraagd uit, die werd genomineerd voor de C. Buddingh’ prijs. Haar laatste voorstelling Family ’81 werd geselecteerd voor de Blind Date serie van het Theaterinstituut en gaat in het najaar op tournee door het land. Op dit moment werkt ze aan haar debuutroman en een nieuwe voorstelling die in januari 2012 in première gaat.

Tjitske Jansen

Sinds haar entree in de Slam-wereld in 2001 in Amsterdam is Tjitske Jansen een veelgevraagd dichter voor festivals. Haar debuutbundel Het moest maar eens gaan sneeuwen (2003) beleefde drie herdrukken binnen het jaar en werd met meer dan 12.500 exemplaren de best verkochte poëziebundel sinds jaren. Ze schrijft teksten voor kindervoorstellingen, geeft workshops en ze treedt op als dichter en acteur.
In 2009 werd haar de Anna Bijns Prijs toegekend, voor haar tweede bundel Koerikoeloem (2007).
In december 2007 vertrok Tjitske Jansen naar het Boeddhistische klooster Samye Ling in Schotland, waarvan zij tot juni 2010 haar uitvalsbasis maakte. Tegenwoordig woont ze weer in Nederland en treedt ze op met nieuw materiaal.