Literaire Middag met Annejet van der Zijl, Jo Simons en Joost Baars

Datum: zondag 27 mei 2018
Locatie: Eik en Linde, Plantage Middenlaan 22, Amsterdam.
Tijd: 15:00 - 17:00
De gevierde schrijfster Annejet van der Zijl, die inmiddels een flinke hoeveelheid prachtboeken op haar naam heeft staan (‘Jagtlust’, ‘Anna’, ‘Sonny Boy’, ‘Bernhard’, ‘Gerard Heineken’, ‘De Amerikaanse prinses’) is een van de gasten op de Literaire Middag in café Eik en Linde.

Zij komt graag, schreef ze, omdat Eik en Linde de plek is waar zij zich ooit de beginselen van de journalistiek eigen maakte. Ze komt trouwens niet alleen, maar met haar levenspartner Jo Simons, met wie zij onlangs een thriller schreef, ‘De val van Annika S’. Over die roman, de eerste in een serie van vijf, over hun werkwijze en over hun gedeelde fascinatie voor misdaadverhalen gaan zij in gesprek met Cees van Ede.

In 2017 verscheen ‘Binnenplaats’, de debuutbundel van Joost Baars. Een jaar later kreeg hij er de VSB Poëzieprijs voor. Meteen doorgestoten naar de top! Het kan niet anders of Joost Baars moet er jarenlang aan  hebben gewerkt. Of niet? De jury van de VSB Poëzieprijs vond het ‘een hallucinante, mystieke bundel.’ ‘Het vraagt tijd om erin door te dringen maar bij elke herlezing groeien deze gedichten en trekken ze je mee in hun zoektocht naar of confrontaties met het transcendente.’ Dat belooft wat voor het gesprek dat Jos van Hest met de maker van deze intense en prachtige gedichten zal hebben.