Literaire middag in de Plantage

Datum: zaterdag 12 april 2014
Locatie: Tangosalon, Plantage Muidergracht 155
Tijd: 14:30

in het teken van de Caribische letteren

Zaal open vanaf 14.00 uur. Toegang gratis voor leden van de Vrienden van de Plantage. Voor niet-leden € 5.

Op deze middag, die in het teken van de Caribische letterenstaat, lezen Wanda Reisel en Walter Palm niet alleen uit eigen werk voor, maar ook uit dat van Antilliaanse auteurs die zij bewonderen. Walter Palm reciteert onder meer zijn gedicht De mazurka en zal dat illustreren met CD-opnames van mazurka’s van (zijn grootvader) Jacobo Palm en (zijn betovergrootvader) Jan Gerard Palm. Ko van Geemert vertelt over zijn net verschenen literaire, culturele gids Dushi Willemstad.
U kunt ook kijken naar een aflevering van Literaire ontmoetingen, een televisie-uitzending uit 1963. Hierin ontmoet Hans Gomperts schrijvers en schrijfsters van de Nederlandse Antillen.
De boeken van de aanwezige (en van andere) auteurs zullen deze middag te koop zijn.

Programma:
· 14.30 uur: Welkom Ko van Geemert, die iets vertelt over zijn boek Dushi Willemstad
· Literaire ontmoetingen op televisie, 1963, Hans Gomperts ontmoet schrijvers en schrijfsters van de Nederlandse Antillen (45 min)
· Pauze, rond 15.30 uur
· Wanda Reisel, geboren op Curaçao, leest voor uit haar roman Witte Liefde en vertelt over, leest voor uit het werk van Antilliaanse schrijvers die zij waardeert
· Walter Palm leest voor uit eigen werk en uit dat van andere, geliefde Curaçaose auteurs; bovendien laat hij muziek horen van zijn voorvader Jacobo Palm
· Einde: ca 17.00 uur

Wanda Reisel

Walter Palm