Jeugdtheater Meis! Gespeeld door Boeschoten & Guthman. 

Datum: woensdag 21 november 2018
Locatie: Crea theaterzaal, Nieuwe Achtergracht
Tijd: 14:30

Meis!  is een theatervoorstelling voor jeugd en volwassenen van 6-90 jaar oud,
Vereniging Vrienden van de Plantage richt zich doorgaans met haar culturele activiteiten op volwassenen, maar wil dit graag uitbreiden naar de jeugd in de Plantage. In dat kader wil zij deze voorstelling naar de Plantage halen. Het is een try-out van de voorstelling in de aanloop naar de première op 28 november. De leeftijd is 6+ maar we mikken op een familievoorstelling voor jeugd tot tien jaar en hun ouders.
Auteur: Tom Sijtsma
een jeugdtheatervoorstelling voor 6+
Gespeeld door Boeschoten & Guthman
Regie: Bruun Kuijt
Productie: Stipproducties Amsterdam
Speeldatum: woensdag 21 november 2018
Locatie: Crea-theater

Boeschoten en Guthman bieden met Meis! een nieuw soort jeugdtheater, die je nog het beste zou kunnen omschrijven als live-podcast op het toneel. Ze maken, zichtbaar voor het publiek, alle geluiden die bij de voorstelling horen. Je hoort bladeren knisperen, takken kraken en boomtoppen ritselen als Meis door het bos loopt. Zo worden de kinderen het verhaal binnengetrokken.

In dat verhaal gaat Meis op vakantie. Als kleinste van de familie wordt ze nogal eens over het hoofd gezien. Op een parkeerplaats onderweg wordt ze vergeten. Daar staat ze dan, helemaal alleen. Aan de rand van het bos ontdekt ze een muis op een rood racefietsje. Hij verklapt haar een groot geheim: alle dieren kunnen spreken! Zo begint dit avontuur van een jong meisje alleen in een bos tussen de dieren.

Daar is ze ineens niet meer de kleinste. Maar groot zijn valt ook niet mee. Hoe kom je bijvoorbeeld aan eten? Wie  is er te vertrouwen? De slimme vos? De bromvlieg? Wat zijn de regels van het bos en de dieren? En hoort ze nu bij de dieren of blijft ze toch een mens? Een spannend en humoristisch sprookje over een klein meisje dat gedwongen wordt zichzelf te redden.

Boeschoten & Guthman kregen voor hun vorige voorstelling IEP! voor dezelfde leeftijdsgroep vier sterren in De Volkskrant. Ottolien Boeschoten vermaakte late luisteraars jarenlang in Nachtzusters op de VPRO-radio, later was zij een vaste waarde in de Ons kent ons-rubriek van Man bijt hond. Gerold Guthman is al twee decennia een bekend gezicht in het Nederlandse jeugdtheater en speelde bij vele theatergroepen als Wederzijds, Teneeter, Kalebas, Toneelschap Beumer & Drost, Theatergroep Maccus en was vaste acteur bij Het Syndicaat.