Jeanine van Pinxteren

Datum: donderdag 23 februari 2012
Locatie: Nieuwe Kerkstraat 124
Tijd: 16:30

Jeanine van Pinxteren, voorzitter van het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum, heeft genoeg belangrijke thema’s in haar portefeuille om aan te snijden.

SOOP,

Toegang: gratis.

Het is niet de bedoeling steeds bestuurders te vragen voor de SOOP-lezingen maar het kwam zo uit door de plotselinge verhindering in december 2011 waarvoor Boudewijn Oranje inviel. Jeanine van Pinxteren, voorzitter van het dagelijks bestuur in stadsdeel Centrum, bleek gaarne bereid een andere keer haar beleid te komen toelichten en dat is gezien haar portefeuille zeker interessant. Ze is verantwoordelijk voor de openbare ruimte en veiligheid, en gezien de her en der optredende overlast van verslaafden mag zij uitleggen wat ze daaraan doet. Ook het evenementenbeleid is relevant en met name het voorkomen dat Centrum en de Oostelijke binnenstad een evenemententerrein en themapark worden. De organisatie en coördinatie van de aanpak van het Wallengebied (1012) valt ook onder haar verantwoordelijkheid. Groen zit eveneens in haar portefeuille en is van groot belang voor onze buurt. Kortom, genoeg belangrijke thema’s om aan te snijden.
Zij maakte de overstap naar het stadsdeel nadat ze acht jaar lid was van de gemeenteraad. Daar was zij woordvoerder cultuur, verkeer en ruimtelijke ordening en lid van het presidium. Ze is vooral bekend als woordvoerder Noord-Zuidlijn en een van de drijvende krachten achter het “nee” van GroenLinks tegen het aanlegbesluit in 2002.

In samenwerking met de SOOP.

Aansluitend om 17.30 uur, in samenwerking met de Plantage-Weesperbuurtvereniging, de maandelijkse

buurtborrel

U bent van harte welkom.