Jaarvergadering

Datum: donderdag 28 mei 2015
Locatie: Bibiotheek Letterenhuis, Nieuwe Prinsengracht 89 (te bereiken via de Weesperstraat of via de Nieuwe Kerkstraat en de Manegestraat), aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.
Tijd: 20.00 uur (inloop 19.30 uur)

Dit jaar zijn we voor onze jaarvergadering te gast in het Letterenhuis aan de Nieuwe Prinsengracht 89 en 91, gevestigd in het pand van de voormalige kweekschool uit 1876.

Een mooie kennismaking met dit instituut, dat diverse organisaties huisvest die zich bezighouden met (het bevorderen van) lezen en literatuur.
We mogen gebruik maken van de bibliotheek* van het Letterenhuis. Een bijzonder sfeervolle ruimte, met langs de wanden meer dan 10.000 vertalingen van Nederlandse literatuur in meer dan 75 talen, en duizenden Nederlandse boeken van schrijvers/vertalers die door Het Nederlandse Letterenfonds ondersteund zijn.

Het officiële gedeelte van de vergadering neemt ongeveer een half uur in beslag. De stukken voor de jaarvergadering (jaarverslag 2014, jaarrekening 2014, balans per 31-12-2014, toelichting op jaarrekening en balans, verslag kascommissie en de begroting 2016) zijn hieronder in te zien en uiteraard beschikbaar op de vergadering.

Na het officiële gedeelte zal Hanneke Marttin, communicatiemedewerker van het Letterenhuis, een kort welkomstwoord houden. Vervolgens geeft vertaalster (Engels) Nicolette Hoekmeijer een lezing over de ins en outs van het vertaalvak. Nicolette vertaalde onder andere werk van Toni Morrison, Justin Torres, Nathan Englander en Edward St. Aubyn. Nicolette wil met name ingaan op haar vertaling van St. Aubyns Patrick Melrose-romans (natuurlijk heel leuk om die ter voorbereiding te gaan lezen, zo u ze al niet gelezen hebt). Ze is tevens docente aan de VertalersVakschool en een van de drijvende krachten achter de Vertalersgeluktournee, die dit voorjaar voor de vijfde keer plaatsvond. Tijdens die tournee gaan literatuurliefhebbers in gesprek met vertalers over hun vak: Over de keuzes die ze maken, de dilemma’s waarvoor ze komen te staan en over de schoonheid van het vertalersvak. Na de lezing is er gelegenheid om met haar en met elkaar in gesprek te gaan.

We hopen u 28 mei te mogen begroeten.

*Om de twee maanden vinden er in deze bibliotheek televisieopnamen plaats van een Letteren&cetera, een literaire talkshow van Cultura, het digitale televisiekanaal van de openbare omroepen, in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds. U kunt daarbij aanwezig zijn, graag wel van tevoren reserveren op www.letterenetcetera.nl.

Bibliotheek Letterenhuis

Klik voor de stukken die bij de jaarvergadering aan de orde komen op:
jaarverslag 2014
jaarrekening 2014
balans per 31.12.2014
toelichting op jaarrekening en balans
verslag kascommissie
begroting 2016