Hoe maakt U ‘t?

Datum: zondag 1 mei 2022
Locatie: Auditorium De Generator, Mauritskade 57, hostel in het Oosterpark Toegang: Gratis, niet leden €5,- Het is leuk als u na afloop nog een borrel met ons drinkt
Tijd: 16:00 - 18:00

“Hoe maakt U het?” is de titel van de nieuwe culturele bijeenkomst voor leden van de Vrienden van de Plantage. In het Generatorgebouw in het Oosterpark ontvangt Kathleen Warners haar eerste gast Marjan Berk. Het gesprek zal gaan over het leven en het werk van deze veelzijdige artistieke duizendpoot. Na het interview mag het publiek uiteraard ook vragen stellen aan Marjan Berk.

Marjan Berk (1932) was jarenlang werkzaam in cabaret, toneel, musical, film en televisie. Ze schreef meer dan honderd scenario’s, onder andere voor vrouwenvleugel- waar ze de Gouden Televizierring 1994 mee won-, ze schreef meer dan veertig romans, verhalen, en kinderboeken. En tot op de dag van vandaag schrijft ze wekelijks haar column in het Algemeen Dagblad.

Ze is de koningin van het korte verhaal en weet altijd feilloos en met veel humor en zelfspot de eigenaardigheden van het dagelijkse leven bloot te leggen.

Marjan Berk wordt dit jaar 90 jaar en de afgelopen jaren schrijft Marjan Berk over oud zijn en alles wat daarbij komt kijken. Over lichamelijke ongemakken, die niet meer verdwijnen en behulpzame voetgangers, die je ongevraagd over het zebrapad sleuren en behandeld worden alsof je morgen dood neervalt.