Privé: Hoe Maakt U Het?

Datum: dinsdag 23 augustus 2022
Locatie: Auditorium De Generator, Mauritskade 57, hostel in het Oosterpark Toegang: Gratis, niet leden €5,- Het is leuk als u na afloop nog een borrel met ons drinkt
Tijd: 16:00 - 17:00

In de tweede culturele bijeenkomst van Hoe Maakt U Het? ontvangt Kathleen Warners in het Generatorgebouw in het Oosterpark niemand minder dan duizendpoot Harry de Winter. Deze veelzijdige entrepreneur, producent, radio- en televisiepresentator, artiest en levensgenieter gaat het achterste van z’n tong laten horen en U kunt daarbij zijn op dinsdag 23 augustus om 16.00 uur.

Harry de Winter (1949) werd geboren in Oss en behaalde zijn kandidaatsexamen economie aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn studie maakte hij niet af, want Harry was eigenlijk een jongen van de muziek. Hij solliciteerde bij de NCRV en daar mocht hij zijn talent laten horen als DJ. Hij werd presentator van het radioprogramma Filter en niet veel later werd hij TV presentator van De Filter Furore Show.

In 1977 richtte hij als een van de eersten zijn eigen productiemaatschappij IDTV op. Daar produceerde hij veel grote popconcerten, drama series als Oud Geld en Pleidooi, Taxi en vele spelletjes, waaronder Lingo. Lingo werd Harry’s gouden ei! Zijn vermogen werd in de Quote 500 in 2003 geschat op 46 miljoen euro.

Harry werd bij een groot publiek bekend als presentator van Wintertijd, waarin bekende Nederlanders en soms ook buitenlandse gasten ondervraagd werden over hun leven en de rol van muziek daarin, ondersteund met bijzonder beeldmateriaal.

Maar Harry is ook een beeldend kunstenaar. Hij maakt bijzondere dozen met alle mogelijke voorwerpen en hij is boven alles een waanzinnig levenskunstenaar, die zich op vele fronten inzet voor een betere wereld.