Voorjaarsconcert klassiek door Het Libero Strijktrio

Datum: zondag 14 april 2019
Locatie: Kapel van het Occohofje, Nieuwe Keizersgracht 94, Amsterdam.
Tijd: 15:00

Toegang € 5. Gratis toegang voor leden.
Het Libero Strijktrio verzorgt deze keer het voorjaarsconcert van de Vrienden, waarin na geruime tijd weer klassieke muziek te horen is.

Op het programma voor 14 april staan: Ludwig van Beethoven, Strijktrio no. 1 in Es-Majeur opus 3; Zoltán Kodály, Intermezzo voor strijktrio; en Franz Schubert: Esther Julia Noam Strijktrio no. 1 D471 in Bes-Majeur.

Het trio, bestaande uit de jonge musici Julia Pareja Cubero (viool), Esther Fernández Olalla (altviool) en Noam Staal (cello), maakt deel uit van het uit ca. 14 leden bestaande Libero Strijkorkest. Het orkest speelt zonder dirigent of bladmuziek klassieke muziek die hen inspireert. De leden spelen daarnaast ook in verschillende samenstellingen als duo, kwartet of kwintet (met twee cello’s) en op 14 april als strijktrio.

Julia Pareja Cubero komt oorspronkelijk uit Spanje en heeft vele jaren in Londen gestudeerd bij de beroemde violist Simon Fischer. In 2018 studeerde ze af bij Sarah Kapustin aan het Conservatorium van Zwolle. Ze geeft al verscheidene jaren vioolles, bv. aan studenten die zich voorbereiden op een conservatorium auditie, maar ook aan amateurs, van jong tot oud.

Esther Fernández Olalla is een studente van Karin Dolman aan het Codarts (Conservatorium) in Rotterdam en volgde in 2017 een masterclass bij Richard Wolfe, aanvoerder altviool bij het Nederlands Kamer Orkest. Vanaf september 2018 maakt ze deel uit van het nieuw opgerichte Methexis Ensemble, een multicultureel collectief van muzikanten met verschillende etnische en muzikale achtergronden.

Noam Staal groeide op in de Weesperbuurt en volgde na een afgeronde studie Geschiedenis een opleiding tot cellist aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij voltooide zijn studie in 2017 bij Karlien Bartels aan het Conservatorium van Zwolle. Hij richtte met anderen het Libero Strijkorkest op, maakt kamermuziek met het Odayin Trio en werkt als solist met verschillende koren, zoals het Studentenkoor Amsterdam.