Het Arthur Ebeling Trio, ‘Happy Blues’ met jazzy sausje

Datum: zaterdag 12 oktober 2019
Locatie: CREA café, Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam. Gratis voor leden en niet leden
Tijd: 20:00 - 23:00

Dit keer geen muziekmiddag maar -avond!
Kom op 12 oktober luisteren naar Arthur Ebeling en zijn bluestrio in het CREA café.
Arthur is een charismatische zanger-gitarist die over de hele wereld volle zalen trekt maar altijd weer de intimiteit van de kleine zaal en het contact met het publiek opzoekt.

Hij noemt zijn muziekstijl ‘Happy Blues’ wat neerkomt op een onnavolgbare mix van rhythm-’n-blues, rock-’n-roll en countryblues, soms met een jazzy sausje.
Tijdloos en swingend.
In de door hem gecomponeerde nummers laat hij levenswijsheid en romantiek met elkaar botsen en hartzeer en humor versmelten. Muziek, teksten en uitvoering zijn allemaal van hoog niveau, tijdloos en swingend.Behalve met zijn eigen werk kan hij ook verrassend voor de dag komen met covers.

Niet lang geleden werd in een tv-programma van Henny Vrienten een documentaire aan hem gewijd als een van de beste twaalf gitaristen van Nederland. Arthur heeft een lange staat van dienst. Geboren en getogen in Amsterdam speelt hij veelvuldig op internationale jazz- en bluesfestivals. Hij toert jaarlijks in Ierland, Engeland en Spanje, maar is ook regelmatig in de VS, Brazilië en Rusland.
Maar wie in Nederland het Northsea Jazz Festival, Oerol, de Parade of gewoon een Amsterdamse kroeg bezoekt, heeft hem ongetwijfeld óf aangekondigd gezien óf horen spelen.

Ray Charles of Tom Waits
Er zijn allerlei vergelijkingen gemaakt:
met Ray Charles zou hij zijn soul delen, met Tom Waits zijn rauwheid en met Eddie Cochran zijn rock’n-roll. Maar bovenal is Ebeling zichzelf: de zessnarenbezweerder op zijn oranje Gretsch 6120 Nashvillegitaar, met het muzikale hart op de juiste plaats.

Op deze avond speelt Arthur met Peter Wassenaar en Chaja van der Heide. Peter studeerde contrabas aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en speelde o.a. met Bram Vermeulen en de Blues Bastards. Chaja vander Heide zong al van jongs af aan in veel verschillende bands en is daar vanuit haar liefde voor ritme en beweging (al staande) bij gaan drummen.