Gratis films en documentaires van Memphis Film

Datum: zondag 26 april 2020
Locatie: Kijk thuis

Nu Het Gezag alle evenementen in Nederland tot minimaal 1 september in de ban heeft gedaan, zullen ook de door onze Vereniging in de komende periode geplande activiteiten helaas komen te vervallen. De literaire middag in de Hortus, de Algemene Ledenvergadering in het Luthermuseum en het Buurtfeest in het Wertheimpark moeten alle uitgesteld of zelfs geheel geschrapt worden. Over de activiteiten na 1 september, zoals de uitreiking van de Plantage Poëzieprijs, kunnen nu nog geen uitspraken of voorspellingen gedaan worden. In ieder geval zal de crisis ook vergaande consequenties voor ons najaarsprogramma hebben. Pijnlijk, maar onontkoombaar en gezien de maatschappelijke ontwrichting terecht.
Het bestuur zoekt voortdurend naar mogelijkheden om de leden toch –corona proof- deelgenoot te maken van culturele uitingen. De troost is wellicht even schraal als het culturele landschap zelf, maar laten we voor nu onze schaarse zegeningen tellen.

In dat kader kunnen we melden dat Memphis Film, gerenommeerd producent van films en documentaires, het genereuze aanbod gedaan heeft de leden van de Vereniging tot eind mei gratis toegang te verlenen tot hun producties, waaronder diverse die relevantie hebben in het kader van 4/5 mei en de herdenking van 75 jaar bevrijding. We zijn Memphis daar zeer erkentelijk voor.

Informatie over het aanbod en een instructie hoe u de films kunt downloaden kijk bij; films

De te bekijken films: 

 

GEORGE MADURO – EEN ‘GEWONE’ HELD

Een film van Robbert-Jan Vos

BOY ECURY

Een film van Frans Weisz naar een scenario van Arthur Japin, gebaseerd op een waargebeurd verhaal

HET VOORVAL – ARMANDO EN DE MYTHE

Een film van Sjors Swierstra & Roelof Jan Minneboo

A SHTETL IN THE CARIBBEAN

Een film van Sherman De Jesus

TULIP TIME

Een film van Marco De Stefanis & Tonino Boniotti

Teksten van Arthur Japin, ingesproken door Kitty Courbois