Genomineerden PPP bekend

Datum: zaterdag 1 oktober 2022
Locatie: Luther Museum, Nieuwe Keizersgracht 570 Amsterdam.
Tijd: 15:00 - 18:00

De jury van de Plantage Poëzie Prijs 2022 heeft hevig overlegd, is er uit en drinkt champagne. Ze lazen 119 ingezonden gedichten van 119 dichters uit Nederland en Vlaanderen. Het thema was dit jaar ‘Spiegel’ en dat hebben de juryleden in zeer uiteenlopende gedichten voorgeschoteld gekregen: poëzie van achteruitkijkspiegel tot spiegelei, van spiegel van de ziel tot spiegeltje aan de wand.

De drie genomineerde dichters zijn, in alfabetische volgorde, Monica Boschman, Martine van der Reijden en Maaike van Steenis. Wie van dit drietal de Plantage Poëzie Prijs 2022 heeft gewonnen, wordt zaterdagmiddag 1 oktober 15:00 uur bekend gemaakt op de prijsuitreiking in het Luther Museum.  Dat wordt een fantastisch feest van taal en muziek. Welkom!

 

Op de foto van Jan ter Heide de jury met glas, van links naar rechts Liesbeth de Ruijter (bestuurslid Vrienden van de Plantage, geen stemhebbend jurylid), Alja Spaan (dichter en jurylid), Jos van Hest (dichter en juryvoorzitter) en Onno-Sven Tromp (dichter en winnaar van de PPP 2021).