Buurtfeest Wertheimpark

Datum: zondag 5 juli 2015
Locatie: Wertheimpark
Tijd: 14:00

Zondagmiddag 5 juli, de eerste zondag van de schoolvakantie, vieren we het jaarlijkse Plantage-Weesperbuurtfeest.

Het buurtfeest wordt als vanouds gepresenteerd door Dolly Bellefleur (alter ego van cabaretier Ruud Douma). In ons mooie Wertheimpark kun je kennismaken met organisaties en instellingen uit de buurt, en natuurlijk met je buurtgenoten. Daarnaast is er dit jaar een heuse kunstboulevard, waar kunstenaars uit de buurt zich presenteren, en hun cursusaanbod tonen. In ruil voor een kindertekening of een grotemensengedicht krijg je een tattoo/lichaamsschildering van body art kunstenaar Laetitia de Veth.

En dan de muzikale invulling van deze middag:
14:00-14:30 The Funky Apes
The Funky Apes houden… van funk, volgens deze tienerband de meest swingende muziekstijl die er bestaat. Vanwege de lekkere groove. Juist die proberen ze in hun muziek terug te brengen. En ze hebben nog meer muzikaals in hun mars, maar altijd met die fijne swingende groove.

14:45- 15:30 Pietsiekata
Een uitbundig gezelschap muzikanten – afkomstig uit de jazz, popmuziek en klassieke muziek. Hun culturele achtergrond: Hongaarse volksmuziek, Parijse musette, harmonie en fanfare, Tango en Javaanse gamelan. Zij vinden elkaar in Klezmer en Midden- en Oost-Europese volksmuziek, de swingende muziek van de Balkan en van de Franse zigeuner Django Reinhardt.

15:45- 16:15 Sanne Wallis: Interactief – met vrienden
Sanne Wallis de Vries treedt op met vrienden!
De openlucht biedt weer hele andere mogelijkheden dan het theater. Misschien gaan Sanne & Vrienden zingen, misschien gaan ze dansen, misschien vormen ze een karaoke-band… Niets is zeker, wel staat vast dat het gaat spetteren én dat je mee mag doen! In het gras maar ook on stage!

16:30- 17:00 Theo Sieben
Theo Sieben speelt Americana uit Amsterdam. Moderne rootsmuziek met een hoog kippenvelgehalte: Je hoort banjo’s, violen en gitaren ter begeleiding van liederen die over het leven gaan. Afgelopen jaar tourde hij met Henny Vrienten. Voor het optreden in het Wertheimpark neemt Theo zijn vrouw mee: folkfiddler en banjoiste Judith Kolen. Samen speelden ze op Into the Great Wide Open, Parkfest en Naked Song.

17:15- 18:00 DivAssorti
Uitsmijter dit jaar is DivAssorti: Een Amsterdamse vierstemmige vocal group onder leiding van pianist Geert Bremer, met – de naam zegt het al – een diverse verzameling songs. Volgens Thomas van Luyn: ‘Prachtige dames, getalenteerde dames, heel divers, heel assorti. En wàt swingen ze. Wat een power, wat een enthousiasme.’

Ons buurtfeest wordt ook dit jaar weer geheel belangeloos georganiseerd door de Plantage-Weesperbuurtvereniging en de Vereniging Vrienden van de Plantage met steun van het Huis van de Buurt Oostelijke Binnenstad.

We zoeken nog wat sterke vrijwilligers die op de dag van het feest willen helpen bij het opbouwen en afbreken van de tenten. Vele handen maken licht werk, en het is altijd heel gezellig. Mocht u een poster voor uw raam willen hangen, neem dan contact met ons op.
Hiervoor en voor overige vragen kunt u mailen naar nwprins@xs4all.nl