Buurtfeest Wertheimpark

Datum: zondag 1 juli 2012
Locatie: Wertheimpark
Tijd: 13:30

Nog even en dan is het zover: Zondagmiddag 1 juli vieren we in het Wertheimpark van 13.30 tot 18.00 uur ons jaarlijkse Plantage-Weesperbuurtfeest. Het muzikale programma staat weer als een huis, en alleen al daarom moet u er die middag bij zijn!

Van 13:30-14:00 treden de Jazz Juniors op, een swingend jeugdorkest dat bestaat uit leerlingen van 11 tot 14 jaar oud. Met in hun repertoire arrangementen van verschillende jazz-stijlen; van blues, swing en bebop tot hedendaagse en eigen composities.
Van 14:30-15:15 treedt de band Zorita op, die zichzelf presenteert als een goed georganiseerd zooitje ongeregeld. Met een scala aan uitgesproken instrumenten zoals accordeon, viool en trompetten bestormen ze het podium. Een frisse combinatie van stijlen en karakters die de band zelf bestempelt als “Musica Vagabunda”. Ze zijn hot, want hun nieuwste album staat op 1 in de Alternatieve Top 30.
Van 15:45-16:15 wordt het podium ingenomen door het Duo Rumbadama, de dames Delia Gonzalez en Leticia Bal met hun chique, exotische muziek, van verstilde nummers van heel ver weg en heel lang geleden tot authentieke, meeslepende en eigentijdse latin. Twee latin diva’s van formaat!
Van 16:30-17:15 de jonge band PLeaSe!, vorig jaar – terecht – een groot succes op ons Wertheimfeest. Funky, hip-hop, soul, dansbaar en aanstekelijk. Onlangs nog op tv te zien in DWDD. Voor ze deze zomer alle festivals aandoen, kunt u ze nog even in hun en uw eigen buurt zien spelen!
Van 17:30-18:00 wordt deze feestelijke middag als vanouds weer afgesloten door De Fanfare van de Eerste Liefdesnacht. Need we say more? Een orkest met een twintigtal blazers met slagwerk, vrolijke, opwindende en ontroerende muziek, van India, Turkije, de Balkan tot Bolivia en Palestina, van traditionals tot originele stukken, van Alice Cooper tot Jacques Brel.

De presentator van vanmiddag is de uit Amerika afkomstige bariton Bill Monsour. Al elf jaar woont hij met veel plezier in Amsterdam. Een podiumdier in hart en nieren!

Bij de feestelijke kramen in het park kunt u kennismaken met organisaties en instellingen uit de buurt, en natuurlijk met uw buurtgenoten! Drank wordt verzorgd door Café Eik en Linde, en Coffee to Walk zorgt verder voor de inwendige mens. Ons buurtfeest wordt ook dit jaar weer geheel belangeloos georganiseerd door de Plantage-Weesperbuurtvereniging en de Vereniging Vrienden van de Plantage met steun van het Huis van de Buurt Oostelijke Binnenstad.

We zoeken nog wat sterke vrijwilligers die op de dag van het feest willen helpen bij het opbouwen en afbreken van de tenten. Vele handen maken licht werk, en het is altijd heel gezellig.

Mocht u een poster voor uw raam willen hangen, neem dan contact met ons op.

Hiervoor en voor overige vragen kunt u contact opnemen met Pim van Galen van het Huis van de Buurt Oostelijke Binnenstad (020 622 38 08, e-mail: pim@wcob.nl, website: www.wcob.nl).

Klik voor de volledige flyer op: flyer.

Klik voor voorproefjes van de optredende artiesten op de volgende filmpjes:

Jazz Juniors

Duo Rumbadama

PLeaSe!

De Fanfare van de Eerste Liefdesnacht