WeMakeTheCity festival

Datum: zaterdag 23 juni 2018

Heilige Plekken wandeling en pop-up Bloemkapel
Als bijdrage aan het WeMakeTheCity festival organiseren Religiewetenschappers van de UvA en de VU in het weekend van 23/24 juni een Heilige Plekken wandeling. Startpunt is de pastorie van de Nicolaaskerk, eindpunt een voor de gelegenheid in de Oosterkerk ingerichte Bloemkapel.

Pleisterplaatsen onderweg zijn de Oude Kerk, de tempel op de Zeedijk, het Wertheim-  en het Mahatma Ghandi plantsoen en ’t Yland in de Nieuwe Vaart.

De ruim drie uur durende  wandeling is onderdeel van het Urban Religion programma van het WeMakeTheCity festival. De centrale vraag van dit festival is

“In wat voor een stad willen wij leven, als het gaat om klimaat, veiligheid, wonen, gezondheid?” De vraag waar mensen in de stad ruimte en rust kunnen ervaren en inspiratie kunnen opdoen hoort daarbij.

De Bloemkapel in de Oosterkerk is een samenwerking met City Kerk Amsterdam. In de Oosterkerk kunnen de deelnemers aan de wandelingen aanschuiven aan een bloemrijk gedekte tafel om, onder het genot van een hapje en een drankje, ervaringen uit te wisselen. Met medewerking van Henk Verhoef, de organist van de Oosterkerk, en een echte food-designer.

De Bloemkapel is zaterdag en zondag  van 12.00 tot 16.00 uur open voor publiek.

Entree Bloemkapel gratis (vrijwillige bijdragen worden op prijs gesteld)

Kosten deelname exclusieve wandeling,  inclusief tafelen in de Bloemkapel: € 30 per persoon. Deelnemers die in het bezit zijn van een museumjaarkaart worden verzocht die mee te nemen.

Wandeling zaterdagmiddag 23 juni 14.45-18:00 uur

Wandeling zondagmiddag 24 juni 14.45-18:00 uur

Voor meer informatie en tickets: http://destaatvangod.nl

Bloemkapel in Oosterkerk