Shaffie Poëzie Podium

Datum: vrijdag 10 mei 2019
Locatie: Ramses Shaffy Huis, Piet Hein Kade 231, Amsterdam

Zing, vecht, huil, bid, Lach, werk en bewonder. Niet zonder ons. Dit is de tekst op het Ramses Shaffy Huis aan de Piet Hein Kade 231. Het levensmotto van Ramses bohemien die zich in de jaren 60/70 verzette tegen de burgerlijkheid.

Het Ramses Shaffy Huis is een broedplaats waar oudere ervaren en jonge kunstenaars samen wonen en werken. Passies worden gedeeld en gedachten worden uitgewisseld over kunst, cultuur, theater, muziek en literatuur. Behalve de wooneenheden en ateliers zijn er promenades en atriums waar allerlei creatieve activiteiten plaats hebben. In de sociëteit op de begane grond zijn muzikale optredens, lezingen, theatrale try outs en exposities. Dit kunt u allemaal vinden op de website www.Kunstenaarshuizen Amsterdam.nl  en de culturele agenda.

Gedurende de maanden mei en juni zal iedere vrijdag van 16.00 tot 18.00 uur een Shaffy Vrijdagmiddag Café worden gehouden voor creatieve makers van binnen en buiten. Beeldend kunstenaars, designers, architecten, theatermakers, fotografen, filmers, schrijvers, dichters worden van harte uitgenodigd. Toegang gratis.

In de sociéteit is het hele jaar door een cultureel aanbod van voorstellingen, performances, lezingen en exposities. Daarvoor kunt u de culturele agenda raadplegen. Tijdens het Shaffy Poëzie Podium zullen iedere tweede vrijdagmiddag  vanaf 16.00 uur dichters  voorlezen uit eigen werk.

Op Vrijdag 10 mei de dichters  Kees Godefrooij,  Malou Visser en Edith de Gilde

Volgende Shaffy Poëzie Podium op vrijdag 14 juni met Peter Prins, Aurora Guds en José Aerts

Voor meer informatie: José Aerts  trouvaille19@gmail.com  06-49053055 –initiator

Voor informatie over Het Ramses Shaffy Huis  Ed Cools voorzitter: edcools@kunstenaarshuizen.amsterdam 06-52589002