Schrijvers en soep in de bibliotheek Linnaeusstraat

Datum: woensdag 25 oktober 2017
Locatie: Linnaeusstraat 44, 1092 CL Amsterdam
Tijd: 19:00 - 20:15

Activiteiten andere organisaties
Schrijvers uit Oost
Elke laatste donderdag van de maand – van 19:00 tot 20:15 ontvangt Maaike Bergstra twee schrijvers die net een nieuw boek uitgebracht hebben. In een informele setting, midden in de bibliotheek komen we meer te weten over de achtergrond van de gasten. Ze beantwoorden vragen over het hoe en waarom van hun werk en vertellen over hun schrijverschap. Bovendien wordt er een hartverwarmende soep geserveerd. En dit alles is gratis!
Op donderdag 25 oktober ontvangen we Murat Isik en Alex Boogers

Murat Isik (1977) groeide op in de Bijlmermeer en daar schrijft hij over. Hij studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en San Francisco State University. Zijn tweede roman Wees onzichtbaar verscheen in mei van dit jaar. Het is een kleurrijke ode aan de Bijlmer. In 2012 debuteerde Isik met zijn roman Verloren grond, waarvoor hij de Bronzen Uil publieksprijs won. Het boek beschrijft de familiegeschiedenis van zijn ouders in Oost-Turkije in heeft tot nu toe tien herdrukken beleefd.

Alex Boogers (1970) is geboren en getogen in Rotterdam. Hij debuteerde in 1999 onder de pseudoniem M.L. Lee met de roman Het boek Estee. Drie jaar later verscheen zijn eerste roman Het waanzinnige van sneeuw onder eigen naam. Het speelt zich af in de wereld van de vechtkunst. In oktober verschijnt zijn nieuwe roman Onder de hemel van sproeten. Boogers publiceerde voor een korte periode verhalen, interviews en artikelen in Vrij Nederland, Esquire, Playboy en Nieuwe Revue.