Red de stichting Kunst & Cultuur Amsterdam Centrum en teken de petitie!

Datum: maandag 28 januari 2019

Gemeente zet burgerinitiatief bij kunst en cultuur in de buurt buiten spelDe Stichting Kunst & Cultuur Amsterdam Centrum initieert en ondersteunt met gemeentelijk geld culturele initiatieven in de binnenstad, de Jordaan en Centrum Oost.

De stichting die geheel uit vrijwilligers bestaat omarmt de creatieve inbreng van de bewoners en kan dankzij de korte lijnen snelle beslissingen nemen bij de totstandkoming van projecten en idee├źn die van belang zijn voor de gehele buurt. Laagdrempelig, kleinschalig en buurtgebonden. De stichting opereert onafhankelijk, vrijwilligers uit de buurt treden op als adviseurs en verdelen het geld.

Nauwelijks een jaar actief in deze vorm met drie werkgroepen die bekend zijn met wat er leeft in de buurt wil het stadsdeel heft in eigen hand nemen en zet de subsidie stop op formele gronden. Hetgeen zal resulteren in een grotere afstand tot de buurt en een langdurige besluitvorming.

Als u de stichting wilt ondersteunen in haar voornemen om deze vorm van bewonersparticipatie voort te zetten teken dan onderstaande petitie:

https://petities.nl/petitions/red-de-stichting-kunst-cultuur-amsterdam-centrum/