PLANTAGE POËZIEPRIJS 2019

Datum: zaterdag 14 september 2019
Locatie: Tangosalon, Plantage Muidergracht 155, Amsterdam
Tijd: 15:00 uur

Voor de Plantage Poëzieprijs 2019 kunnen gedichten worden ingestuurd naar ppp@vriendenvandeplantage.nl tot uiterlijk donderdag 1 augustus 2019

‘De Nacht’ is het thema van de 28ste editie van de Plantage Poëzieprijs 2019. Een thema dat op veel uiteenlopende manieren te interpreteren valt, als je bedenkt wat er zoal in die donkere uren allemaal verhuld wordt en dus op poëtische wijze onthuld kan worden.
Per indiener mogen maximaal drie gedichten worden ingezonden met een lengte van niet meer dan veertig regels (inclusief titel en witregels), bij voorkeur in het lettertype Helvetica 12.
De gedichten zullen anoniem worden beoordeeld door een drietal juryleden: Katelijne Brouwer, Jos van Hest en Saskia van Leendert (de winnares van vorig jaar).
De gedichten dienen uiterlijk 1 augustus verstuurd te worden naar ppp@vriendenvandeplantage.nl
De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 14 september om 15.00 uur in de Tangosalon aan de Plantage Muidergracht 155, Amsterdam.

Buiten mededinging alvast een fragment uit het gedicht ‘Zomermaan’ van J.C.Bloem, afkomstig uit de bundel ‘Sintels’ (1945):

Onvergelijklijk helder schijnt de maan.
O jeugd, waar zijn uw hunkerende nachten
En hun vervoeringen, hun wijde smachten?
Vergaan
Als dode zomers en verwaaide klachten.