Hoe maakt u ‘t? met Harry de Winter(Let op andere locatie!)

Datum: zondag 20 november 2022
Locatie: DOKZAAL, PLANTAGE DOKLAAN 8, 1018 CM Amsterdam.
Tijd: 16:00 - 17:00

Kathleen Warners interviewt Harry de Winter
In de tweede culturele bijeenkomst op 20 november van Hoe Maakt U Het? ontvangt KathleenWarners in DE DOKZAAL niemand minder dan duizendpoot Harry de Winter. Deze veelzijdige entrepreneur, producent, radio- en televisiepresentator, artiest en levensgenieter gaat het achterste van z’n tong laten horen.
Harry de Winter (1949) werd geboren in Oss en behaalde zijn kandidaatsexamen economie aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn studie maakte hij niet af, want Harry was eigenlijk een jongen van de muziek. Hij solliciteerde bij de NCRV en daar mocht hij zijn talent laten horen als DJ. Hij werd presentator van het radioprogramma Filter en niet veel later werd hij TV presentator van De Filter Furore Show.
In 1977 richtte hij als een van de eersten zijn eigen productiemaatschappij IDTV op. Daar produceerde hij veel grote popconcerten, drama series als Oud Geld en Pleidooi, Taxi en vele spelletjes, waaronder Lingo. Lingo werd Harry’s gouden ei!
Harry werd bij een groot publiek bekend als presentator van Wintertijd, waarin bekende
Nederlanders en soms ook buitenlandse gasten ondervraagd werden over hun leven en de rol van muziek daarin, ondersteund met bijzonder beeldmateriaal.
Maar Harry is ook een beeldend kunstenaar. Afgelopen maand had hij twee exposities in Rotterdam en Amsterdam van zijn tentoonstelling Out of The Box met zijn diorama’s.
Maar boven alles is Harry een waanzinnig levenskunstenaar, die zich op vele fronten inzet voor een betere wereld.
U bent van harte uitgenodigd en leuk als u na afloop nog een drankje blijft drinken.

NB: De DOKZAAL is een grote ruimte, u wordt daarom ook van harte uitgenodigd introducees mee te nemen. Daarnaast adviseren wij ook hier om, vanwege de hoge gasprijzen, iets warms aan te doen.